gorilla wear tank top

Train je lijf met de crosstrainer

Een crosstrainer heeft als groot voordeel dat het je hele lichaam meeneemt in de beweging. Van je armen tot je benen ga je helemaal op in dit sportieve apparaat, in tegenstelling tot de loopband waar het werk vooral van je benen moet komen. De intensieve houding zorgt er voor dat je minder snel bent uitgekeken op de training. Het leent zich ook prima voor aan opwarming of afronding na een zwaardere sportieve inspanning. Een circuitje met andere onderdelen uit de cardiowereld zou voor goede afwisseling zorgen.

Als sporter bepaal jij zelf hoe ver je gaat en welke grens je opzoekt met de crosstrainer in je sportzaal. Hij heeft vaak handige vakjes waar je een flesje water of je mobiele telefoon in kwijt kunt. Daarnaast mag je gebruik maken van opties om je hartslag, de tijd of het aantal versleten meters bij te houden. Ideaal dus voor wie zichzelf graag uitdaagt of gewoon een keertje benieuwd is naar deze resultaten. Het geeft je meteen een idee van wat het gesport voor je uitricht.

Het is ook zeker aan te raden als je graag wat kilo┬┤s kwijt zou willen met het oog op de zomer. Dit zal je stimuleren om door te zetten als het bijvoorbeeld met gezond eten moeilijker hebt. Daarnaast ga je stap voor stap merken dat jij je een stuk soepeler in je vel voelt. Neem juist voor het afvallen een apparaat op het formaat dat aansluit bij wat je voor ogen hebt en past in je fitnessruimte. Lees meer op Fitwinkel.nl over diverse crosstrainers.