gorilla wear tank top

Een crosstainer kopen, waar let je op

Wanneer je voor thuis een crosstrainer wilt kopen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Koop dus niet zomaar even een crosstrainer, maar neem de tijd om te bekijken wat de belangrijkste eigenschappen moeten zijn, waaraan hij aan moet voldoen.

De aandrijving
Er zijn twee belangrijke verschillen voor wat betreft de aandrijving. Het vliegwiel, wat een belangrijk onderdeel van een crosstrainer is, kan aan de voor of achterzijde gemonteerd zijn. Wanneer het vliegwiel aan de achterzijde zit, geeft zo’n crosstrainer een wat rondere beweging. Ook neemt hij minder ruimte in beslag wat vaak een belangrijkste vereiste is voor thuis. De beweging is meer horizontaal wanneer het vliegwiel aan de voorzijde is geplaatst. Je maakt hiermee een soort langlauf beweging. Deze worden vaak in een sportschool aangetroffen.

Voor de aandrijving kun je kiezen tussen een V-snaar of een ketting. Het nadeel van een kettingaandrijving is dat hij regelmatig moet worden gesmeerd, omdat hij anders veel geluid kan gaan maken. De kettingaandrijving is goedkoper dan een v-snaar aandrijving, maar deze is onderhoudsvrij en maakt geen geluid.

Het gewicht van een crosstrainer
Je kunt over het algemeen ervan uitgaan dat een zware crosstrainer duurder is dan een lichte. Bij een zware crosstrainer is vaak veel ijzer toegepast en weegt automatisch zwaarder dan een van plastic.

Het belastbare gewicht
Kijk ook naar het maximale belastbare gewicht dat de crosstrainer kan verdagen. Is het maximale draagbare gewicht laag dan zal hij hoogstwaarschijnlijk geen goede kwaliteit hebben. Een goede crosstrainer moet een gewicht van 120 kilogram gemakkelijk aan kunnen.

De Lengtepas
Wanneer je een crosstrainer aanschaft met een lange lengtepas zal die beweging overeenkomen met een hardlopen. Een korte lengtepas geeft meer de stepbeweging. Een lange lengtepas is beter, maar is ook weer afhankelijk van de lengte van de gebruiker.

Garantie
Wanneer je een crosstrainer aanschaft, moet je er een nemen waarbij de fabrikant minimaal een garantie geeft van twee jaar op de onderdelen en drie jaar op het frame van het toestel.

Voordelen
Belangrijke voordelen om thuis je crosstrainer te gebruiken zijn dat je tijdens de training gemakkelijk tv kunt kijken of naar muziek luisteren. Ook kun je trainen op een moment wanneer het jou uitkomt. Dat allemaal terwijl je staat te zweten door het sporten.

gorilla wear tank top

Train je lijf met de crosstrainer

Een crosstrainer heeft als groot voordeel dat het je hele lichaam meeneemt in de beweging. Van je armen tot je benen ga je helemaal op in dit sportieve apparaat, in tegenstelling tot de loopband waar het werk vooral van je benen moet komen. De intensieve houding zorgt er voor dat je minder snel bent uitgekeken op de training. Het leent zich ook prima voor aan opwarming of afronding na een zwaardere sportieve inspanning. Een circuitje met andere onderdelen uit de cardiowereld zou voor goede afwisseling zorgen.

Als sporter bepaal jij zelf hoe ver je gaat en welke grens je opzoekt met de crosstrainer in je sportzaal. Hij heeft vaak handige vakjes waar je een flesje water of je mobiele telefoon in kwijt kunt. Daarnaast mag je gebruik maken van opties om je hartslag, de tijd of het aantal versleten meters bij te houden. Ideaal dus voor wie zichzelf graag uitdaagt of gewoon een keertje benieuwd is naar deze resultaten. Het geeft je meteen een idee van wat het gesport voor je uitricht.

Het is ook zeker aan te raden als je graag wat kilo´s kwijt zou willen met het oog op de zomer. Dit zal je stimuleren om door te zetten als het bijvoorbeeld met gezond eten moeilijker hebt. Daarnaast ga je stap voor stap merken dat jij je een stuk soepeler in je vel voelt. Neem juist voor het afvallen een apparaat op het formaat dat aansluit bij wat je voor ogen hebt en past in je fitnessruimte. Lees meer op Fitwinkel.nl over diverse crosstrainers.

gorilla wear tank top

Lekker in je vel met een hometrainer

Je bent op zoek naar een hometrainer. Misschien omdat je wilt afvallen, moet revalideren of omdat je gewoon wat fitter wilt worden. Wat je reden ook is, bij fitwinkel.nl ben je aan het juiste adres. Zij kunnen je adviseren over de juiste hometrainer en hebben een groot aanbod van diverse modellen. Zowel online als in hun fysieke winkels.

Misschien wist je dit nog niet, maar niet elke hometrainer is automatisch geschikt voor iedereen. Of een hometrainer geschikt is voor jou is afhankelijk van je lengte en gewicht. Ben je wat zwaarder, dan moet je hometrainer ook een zwaarder belastbaar gewicht hebben, zodat hij stabiel staat tijdens gebruik. Ook moet je hometrainer op de juiste lengte ingesteld kunnen worden, zodat je met een goede houding kunt sporten. En dan heb je natuurlijk ook nog de praktische overwegingen, want als je over weinig ruimte beschikt dan is het wel zo fijn als je hometrainer opvouwbaar is, zodat hij niet in de weg staat wanneer je hem niet gebruikt. Of denk aan wieltjes onder je hometrainer, zodat je hem handig kunt verplaatsen en bijvoorbeeld een lage instap wanneer je de hometrainer gebruikt voor revalidatie.

Je ziet het, er komt nog heel wat bij kijken wanneer je een hometrainer aanschaft. Gelukkig zijn de specialisten van fitwinkel.nl je hierbij graag van dienst met een goed advies, zodat jij de juiste aankoop doet en tevreden kunt gaan trainen op je hometrainer.

gorilla wear tank top

Gemakkelijk thuis aan je conditie werken met een hometrainer

Ben je geen fan van de sportschool maar wil je wel een goede conditie houden of opbouwen? Maar dan het liefste iets wat je thuis kunt doen.Dan is een hometrainer echt iets voor jou. Op de website van fitnessapparaat.nl vind je een heleboel voorbeelden van verschillende hometrainers. Van hele eenvoudige tot hele uitgebreide. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat of hoe vaak je de hometrainer gaat gebruiken. Wil je de hometrainer echt iedere dag heel intensief gaan gebruiken. Dan moet je toch echt even goed zoeken naar een hometrainer die qua kwaliteit en gebruiksgemak aan deze eisen voldoet.

Een hometrainer in huis zeg maar dag tegen de sportschool

Op de website fitnessapparaat.nl vind je een goed en duidelijk overzicht van verschillende soorten hometrainers. Door goed naar de productspecificaties te kijken en de heel uitgebreide informatie wordt het een stuk gemakkelijker om een goede keuze te maken. Kies een hometrainer die goed bij je past en zeg daarna maar dag tegen die veel te dure sportschool. Vanaf nu ga je gewoon lekker thuis trainen op je hometrainer en je conditie gaat hierdoor met grote sprongen vooruit