Afvallen met kettlebells

Mensen die op zoek zijn naar manieren om gewicht te verliezen proberen zij vele vormen van oefeningen. Joggen, fietsen, roeien en gewichtheffen. Hierbij worden de kettlebells vaak vergeten. Net zoals elke andere oefening, ligt het eraan hoeveel moeite en energie je erin steekt. Kettlebells leveren snelle resultaten ten opzichte van andere lage intensiteitsvormen van trainen. Kettlebells zijn erg goed voor het verliezen van gewicht als je er hard voor werkt.
Kettlebell trainingen zijn gebaseerd op bewegingspatronen in plaats van de spieren zelf. In plaats van specifiek op de biceps of triceps te trainen, train je een grotere spiergroep. Zo kun je wel 600 spieren tegelijk trainen. Als je de kettlebell swing wilt doen gebruik je al snel 100 spieren. Met kettlebell trainingen verbrandt je ook meer calorieën in een kortere tijd, omdat je meer spieren gebruikt.
Trainen met kettlebells zijn erg goed voor het verbranden van calorieën. Je kunt wel 200 calorieën binnen 10 minuten verbranden en 600 in een half uur! Niet alleen het afvallen is een voordeel ook het opbouwen van de spiermassa wordt meteen meegenomen. Hierdoor zal je gewicht niet zo snel afnemen, maar dit komt dus doordat je naast het verbranden van vet ook spiermassa aan het opbouwen bent.
Er zijn veel mogelijkheden qua oefeningen met kettlebells. Zo kun je één of twee handen gebruiken. Squats, Deadlifts, one handed presses of de populairste de kettlebell swing. De kettlebell swing is mogelijk met 1 of 2 handen. In beide gevallen is het bijna precies hetzelfde. De kettlebell oefeningen zijn ook niet zo tijdgebonden. Met 20 minuten heb je al 400 calorieën verbrandt. Dit maakt het een zeer efficiënte manier van sporten. De prijs is in vergelijking met andere artikelen ook erg goedkoop. Je hebt maar 1 kettlebell nodig en je bent klaar om te beginnen met trainen.

Kortom is de kettlebell een uitstekende keuze als je snel wil afvallen. Door de vele opties in oefeningen is deze kanonskogel met handvat erg goed in het verbranden van calorieën. Je traint een veel grotere spiergroep met kettlebells. Kettlebells worden steeds populairder en dat is niet van niets. Deze goedkope en makkelijke manier van trainen maakt de kettlebell een goede afvalmethode.

Lees meer over dit fantastische product op Fitwinkel.nl